Tizenkilencedik – magyar hanggal, magyar felirattal.

2013-03-19

Ebben az adasban a Gmail, Dropbox, Tumblr buvos haromszogebol indulunk es egy kis “ha-kap-eszi” kiteressel hamar eljutunk a fo temankhoz: a szinkronos vs. eredeti hangu filmek vilagahoz.
Peti hiszi hogy letezik jo szinkron, es meg erteknovelo is lehet. Csaba kitart azonban az eredeti hangsavok imadasanal. Erveinket olyan jo peldakkal tamasztjuk ala, mint a Ford Fairlane es olyan ellenpeldakat talalunk mint a Filmslagerek magyarul 🙂

8 hozzászólás

 1. pm szerint:

  Ez most rövidke volt, de kell ilyen is 🙂
  A Felhőatlaszt ne felejtsétek el, mert kíváncsi vagyok a véleményekre.

 2. peterKx szerint:

  Mar lehet keresni google- ben meret szerint! Igaz, a rendezes meg mindig nem megy…

  http://www.mattsilverman.com/2010/01/sort-gmail-by-attachment-size.html

 3. escapist szerint:

  Én is szinkronellenes vagyok, el is hangoztak a legjobb érvek ellene. Később jönnek néha filmek, mert készül a szinkron, többe kerülnek, stb.
  És tényleg több ember beszélne angolul, ha nem minden szinkronosan menne itthon.
  Nekem a legnagyobb vesszőparipám a színészkedés. Igen is hozzá tartozik egy színészhez a hangja és az azzal való játék. Nagyon sokat elvesz belőle, ha Stohl Buci mondja az összes Brad Pitt, Daniel Craig, stb hangot. A színészek a karaktereknek megfelelően játsszák el a hangjukkal is a szerepet, de mi ebből mindig csak Stohl bucit kapunk.

  • Láng Péter szerint:

   Ízlések és pofonok. 🙂 Én is szeretem az eredeti hangot, a filmek 90%-t így nézem, de néha élvezem a szinkront. Péter

 4. Zahalka Dániel szerint:

  Kedves Péter !

  Jó a műsor eddig még nem formáltam véleményt semelyik elérhetőségeden (like-ot leszámítva), de most egybekötném egy kérdéssel.
  Kültéri fotózásokon szeretnék használni fényformálót a rendszervakuhoz.
  Egy 40×40 es softboxban vagy egy 80x80asba gondolkozok ezzel kapcsolatban van e valami észrevételed tanácsod ?
  Én annyiban vacillálok, hogy a 40-est talán kicsinek mondanám a 80-ast meg talán nagynak.
  Te esetleg használsz valamilyen formálót?

  Csabának a kérdései jók, ha nem témában “jártas” emberként hallgatnám is élvezhető a fotózással kapcsolatos témák boncolgatása is a műsorban!

  • Láng Péter szerint:

   Szia

   Kössz a bíztatást, hamarosan folytatjuk. Szerencsére mindketten elfoglaltak lettünk hírtelen. Csabát elsősorban az esküvői és csak másodsorban a munka köti le, engem 100%-ban leterhel a munkám és az életem, de a podcast nem szűnik meg! 🙂

   Szabadtéri vakuzáshoz én nem használok fényterelőt. Imádom a vakuk kemény fényét, így nem veszítek fényerőt és a fény karaktere is ízlésem szerinti. Mindig a nappal ellentétes irányból fotózom vakuval, ilyenkor kell a fényerő és jó a kemény karakter is. Én a Nikon 900 és 910-es vakuit használom, szeretem, hogy 200mm-re lehet “zoomolni” a vaku fényét, így egészen kis területen koncentrálódik a vaku teljesíténye. A vakukat jellemzően Boom állvánnyon helyezem el úgy, hogy a legjobb megvilágítást adják. Ha rám hallgatsz, első dolgod beszerezni egy boom állványt (manfrotto, kb. 30-40.000) és csak utána boxot. A szofbox jó, de azt csak a Mikrosat mobilvakujával használom a mert a rendszervakuk gyengék hozzá. A boxhoz is kell a pontos pozícionálás, ezért oda is jóljön a Boom állvány. Én 40×40-t használok és szinte csak arcot v. felsőtestet villantok (derítek) vele, nem főfényként használom így nem hiányzik a nagyobb felület.

   Remélem segítettem.

   Péter

 5. Zahalka Dániel szerint:

  Igen elhiszem, hogy leterheli a szerveződést Csabát előre is sok boldogságot 🙂
  Téged meg a műterem és a meló is..

  Köszi a választ !
  Rendelkezem boom állvánnyal szeretem is használni !
  Van boxom is 40×60 de az nem a rendszervakuhoz van.
  430ex rendszer vakum van az csak 105mm-t tud.
  Igen kicsit előrébb jutottam a kérdésemben és döntésemben is köszi várom az új részt

  Üdv Dani !

  • Láng Péter szerint:

   Nem ismerem a Canon vakukat, de ha a nagyobbat sem lehet jobban szűkíteni akkor barkácsolj rá szűkítőt te magad. Persze kicsit más optikailag fókuszálni a fényt és más megakadályozni, hogy másfele is terjedjen de egy próbát megér. Lehet, hogy érdemes lehet valami fényáteresztő anyagot használnod és nem a jellemző fekete kartont, hogy legyen egy kis szóródás is. Ha nem válik be, vásárolj 3. gyártótól, a Mikrosat forgalmaz mostanában elég jó vakukat, de ott van az akkus hordozható stúdió vaku is. Biztosan bérelhető, egy hétvégi mókát megérhet a dolog. Ha kérdésed van, fordulj hozzánk újra!