Harminchatodik Hello Peti

2014-01-09

Apple Pages, Mac Pro, iPhone és minden ami alma
Nikon D3, Df, FE, FA és a többiek
és hogy hol voltunk ilyen sokáig

9 hozzászólás

 1. Antenna szerint:

  Jó titeket újra hallgatni, örülök hogy tudtok időt szakítani a felvételre, illetve téma az van, illetve lesz mindig. 🙂 hajrá, csak így tovább!

 2. Vaclav szerint:

  Csatlakozom, nagyon örülök az adásnak, várom a többit is!
  Érdekes amit a Df-ről mondasz, de nekem pont ellenkező a tapasztalatom. Persze értem, a D4-hez képest valóban kicsi és könnyű és nagyon jó a feelingje. Szabadidőkamerának egy D4-et hajtó profi számára, tökéletes választás. Viszont ahhoz képest, aminek látszani akar, meg pl. a FE-hez képest nagy és nehéz. Én valahogy ezt (az FE) érzést vártam volna tőle. Talán azért, mert ma is fotózok az EF2-vel és a hozzá tartozó manuál 1,8-as alappal, a Df nem hozta el nekem ezt az érzést. A méretéhez és tömegéhez képest kicsi és kényelmetlen volt a markolat. Ahova a táskában kényelmesen elfért az FE2 az alappal meg mondjuk két kicsi fix, oda épp elfért Df az alappal és úgy kellett mellé erőszakolni egy plusz obit. Persze ehhez az is hozzá tartozik, hogy a mai AF-es csodaobik jóval nagyobbak, mint a manuálos változatuk. Illetve még egy dolog: van pár jó manuálos obim, ezeket nagyon kiábrándító volt használni a Df mattüvegével.
  De elszakadva ezektől a várakozástól tényleg nagyon jó volt vele fotózni, bár engem az állandóan lockoló kezelőszervek eléggé idegesítettek. Sajnos vissza kellett adnom pár nap után, persze azért sajnáltam 🙂
  Mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok majd a tapasztalatodra!
  18-70 témához: Amíg D70-em volt nagyon szerettem, amióta D7000-em van, nem szeretem. Valóban sokkal jobban objektívnek néz ki, mint a 18-55-ösök, de a képe szerintem már nem elég a tizenvalahány megapixeles szenzorokhoz.
  Üdv,

  • Láng Péter szerint:

   Hello

   Bevallom nincs még kialakult véleményem a vázról, azt viszont tudom, hogy mire vágyom. Lassabb fotózásra, kompaktabb rendszerre mert ahogy írod, az új “csodaobik” nagyok és nehezek, különösen ha 14-24-t és 70-200-t is bírtokol az ember. Utóbbit eladásra szánom, mert ritkán használom és nehéz. A tárcsák lockolása igazán lehetne opcionális, különösen az ISO tárcsáé zavaró. Az AF elsőre kiábrándító, viszont tudni kell, hogy D4 után kb. minden AF az lenne (kivéve talán az 1Dx-t) meg hogy nagyon mostoha körülmények között használtam eddig. Jövőhéten de legkésőbb az után már többet mesélhetek.

   Péter

 3. Vaclav szerint:

  Azt hiszem a lassabb fotózás a kulcs, ahogy írod! Ezt nagyon éveztem benne! Szinte magától tette “gondolkodóbbá” a képkészítést! És szerintem ettől kezdve nem is lesz annyira zavaró a D4-hez képest a lassabb AF.
  üdv,

 4. Láng Péter szerint:

  Nem is a lassúsága zavar…hanem ha nem talál semmit! 🙂 A D4 olyankor is megfogja a témát a középsővel, amikor alig látod mit fotózol 🙂 Persze ilyen szituk ritkán vannak + készülök a megoldással egy home-made AF segédfénnyel. Majd mesélünk róla.

 5. Nagy László szerint:

  Peti egyáltalán nem nézünk okostojásnak azért mert kérdezel és vitatkozol. 😉 Legalábbis a saját nevemben mondhatom ezt. 🙂 Nekem kimondottan tetszett, hogy aktívkodsz és mindenhez hozzá tudsz szólni. Sajnos nekem a fénymérő teljesen sötét folt.
  Örülök, hogy visszatértetek, már hiányzott hallgatni egy kis szakmázást.

  Üdv: egy csoporttárs 😀

  • Láng Péter szerint:

   üdv. Csoporttárs Laci

   Te mutatkoztál be mindjárt az első napon, igaz?
   Azért az a “7.1-es rekesz alatt nem portrézunk” bekiabálás erős volt hátulról, ezt lássuk be. 🙂
   Remélem sok hasznos infoval szolgálhatunk még, de ha személyes kérdésed van keress báran személyesen is. Számom eléggé publikus.

   Péter

 6. Nagy László szerint:

  Igen igen, én voltam az! 🙂 Köszi a lehetőséget, szerintem majd élek vele! 😉 A podcasthez meg sok sikert a továbbiakban is!