Harmincnegyedik: Hurrá Hangminőség…Hurrá Akadás

2013-09-25

-sittes tréning és kilók
-iPhone bemutató
-a kis user és a nagy szolgáltatók esete
-nem nagyon hallottuk egymást, úgy vettük fel a beszélgetést (többek között ez teszi érdekessé ezt az adást)

8 hozzászólás

 1. Tomi szerint:

  Sziasztok!

  Én úgy tudom, hogy amíg nem kapsz hivatalos, tértivevényes levelet addig ugrálhat, pampoghat, telefonálhat bárki, törvényes úton nem tudják behajtani a követelést.
  Sajnos ezeknek utána kell menni, mert képzeljétek csak hány emberrel csinálják/csinálhatják meg.
  Az én példám:
  Van egy ingatlan a nevünkön ahol elbontottuk a házat, ott nincs most semmi, le lett szerelve a vízóra is. Jött egy számla miszerint 35ezret fizessünk, mert az ÓRÁRÓL ezt olvasták le. Telefonáltam, vitatkoztam aztán kijött a leolvasó srác és döbbenten közölte, hogy itt nincs óra. Mondom tudod.
  Van egy albérletünk ahol lakunk, oda jött egy 57 ezres vízszámla. Mondom oké, hogy általányt fizetünk, de bárhogy is számolok, osztok szorzok, ez nagyon sok víznek kell hogy legyen, és se medencénk, se nem locsolunk, se csőtörés nincs mondom ez így nem oké. Felhívtam őket, hogy én ezt nem vagyok hajlandó kifizetni. Jött egy felszólítás is, mondom ezt én akkor sem fogom kifizetni mondják meg mit olvastak le. Kiderült hogy ők 190 m3-t olvastak amikor is csak 130m3-t mutatott az óra. Így lett az 57ezerből csak 14ezer.
  Úgyhogy oda kell figyelni…

 2. vaclav szerint:

  Ilyenkor mit csinálsz, ha azt mondja a megrendelő, hogy nem állapodtunk meg semmiben? Ha jól értettem még nálad az anyag, max nem adod át, de a munkád már benne van. Nálam szerencsére nem volt ilyen, mondjuk én inkább cégeknek dolgoztam sokat, ott max a következő melóig késtek a fizetéssel, mert tudták, hogy ha nem fizetnek, nem csinálom a következőt… Bár ez még akkor volt, amikor nem szaladgált ennyi fotós az országban, egy-egy spécibb szakterületen pár ember volt csak.

 3. Solar Eclipse szerint:

  Uraim, kisebb kereskedőknél (és mindenkinél) nem azért nincs mac pro mert nem menő hanem azért mert europában be van tiltva.

  • Láng Péter szerint:

   Jogos. Tudjuk, hogy most egy ideje ezért nincs, igen. De korábban sem álltak hegyekben, szerintem.
   Én a szürkeimportos cégekre gondoltam – ők ugyanis hozhatnának be PRO-kat – de egyszerűen nincs értelme, nincs piaca.

 4. Tomi szerint:

  Erről tudtok valamit? Mennyire lehetséges ez mondjuk egy 10-20Mpixekes képnél? Működhet? És akkor “befellegzik” a drága obiknak?
  http://printscreen.hu/szoftveres-uton-korrigalhatod-a-pocsek-objektived-lagy-rajzolatat

  • Láng Péter szerint:

   Én nem hiszek a szoftveres megoldásokban. Sok mindent lehet korrigálni, bizonyára a felhasználó igény is közelít ezekhez a megoldásokhoz, hogy olcsóbban juthasson a termékhez, hiszen a filmet is felváltotta a digitális, pedig sok szkeptikus fotós volt akkoriban. 🙂 A technika fejlődik, de az alap törvények szerintem változnak. Annak idején az ABS-t, a légzsákot, később az ESP-t csodaszereknek gondoltuk az autózás világában, pedig csak segítenek…de nem helyettesítik a sofőrt(még). A fotózásban az alkotóé és a fényeké a főszerep. Ki-ki más eszközökkel éri el a célját, de a törvényeken átlépni szerintem nem lehet. Ezek az eszközök ügyesen használva őket sokat segíthetnek, de nem helyettesíthetik az üveget, főleg azért nem, mert egy optikának vannak fizikai tulajdonságai, melyeket ez a szoftver nem érint. Nem is beszélve a pszihológiai tényezőről, ami az alkotásban segít.

 5. Vaclav szerint:

  Hello Peti!
  Csak nem történt valami baj, hogy ilyen hosszú ideje nincs adás? Mert a rajongótábor az itt van!
  Üdv,