Huszonnegyedik

2013-06-11

apple bejelentesek: uj macpro, mostani macpro a D4-el mar lassu, iOS7 ujdonsagok
canon fixek es hasznalt obi vasarlas
Angol kressz – ne nyomd a féket TÖK feleslegesen
miert van Anyja neve es lakcimkartya

Cryotherapy: http://en.wikipedia.org/wiki/Cryotherapy
Új MacPRo fotó: http://images.apple.com/mac/home/images/promo_lead_mac_pro.jpg
Új MacPro Apple : http://www.apple.com/mac-pro/

379601_10151574629219279_1650200327_n

forrás: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151574629219279&set=a.10150392509609279.365902.509004278&type=1&relevant_count=1&ref=nf

8 hozzászólás

 1. Tomi szerint:

  Sziasztok!

  Először: köszi a használt obis válaszokat! A samyangot azért kérdeztem én is, mert semmit nem tudok róla, de akkor tuti canon lesz! 🙂
  Másodszor: irodában dolgozok, ahol néha előkerül az ügyfelek papírjai. Az egyik fickónak olyan lakcímkártyája van, amin NINCS lakcím 🙂 De nem árulja el, hogyan szerezte/csináltatta.

  • Láng Péter szerint:

   Szívesen. Nézd meg az obit a Mikrosatban, csattintsd fel a vázra és próbáld ki. Sokaknak bejön…bár tényleg, én alapvetően videora ajánlanám.

 2. Tamás szerint:

  Kár hogy a cégek még mindig próbálkoznak azzal hogy új szabványokat lenyomnak a torkunkon.
  A mobiloknál már legalább kimondták, hogy nem gyárthat mindenki 9 féle töltőt, legyen mind mikro usb. Miért micro és nem mini – ez is egy baromság volt, de mind1, legyen.
  Bluray / hddvd – győzött a BR, igazából mindegy, legalább nincs 2 féle szabvány ugyanarra.
  USB3 mellett nemtom mit akaratoskodik itt az apple. Az ipaddel is ez a bajom, 1 szar csatlakozó van rajta és abból csinálnak még plusz pénzt (eleve drága termékhez), hogy megvetetik mindenhez az átalakítót.
  A memória kártyákról ne is beszéljünk.
  És az objektívekre is elmondható ugyanez. Az a vicc, hogy már néhány nagyobb kamera/objektívgyártó és tartozékgyártó cég rájött arra, hogy nem lenne hülyeség cserélhető bajonettes kamerákat, optikákat, és átalakítókat gyártani, mert ha 1 szabványra rendezednek be, kizárják magukat nagy felhasználói körökből.
  A nikonnak ez is óriási piaci hátrányt jelent egyébként videó téren – mert oké hogy kicsit felzárkóztak a HD video felvevéshez (amikor már a 4k kezd terjedni másoknál) – de a legtöbb 3rd party alkatrész canon, sony, és cinema szabványokra készül. (bajonettek, akksik).

 3. Csaba szerint:

  Sziasztok,
  Tomi: cim nelkuli lakcimkartyat tudtommal akkor kapsz, ha kulfoldi az allando cimed. De lehet tevedek 🙂
  Tamas: ez a szabvany dolog orok mizeria (jobbkormanyos auto, konnektorok, 110volt, laptop toltok, obik, stb stb) kar ezen bosszankodni 🙂 ott a 4/3 rendszer, jo otletnek tunt, megsincs ra tul sok jo obi. Ott volt a minidisc, en imadtam, de nem tudott igazan elterjedni. A beta kazettat meg ugye ne is emlitsuk 😉

 4. Tamás szerint:

  Hello Csaba: hát igen, a 4/3 nemtom mit akart.. kapásból becélozta, hogy 2 szék közé ül.

  • Láng Péter szerint:

   olcsó obikat akart…de se nem lett olcsó…se jó…ráadásul nagyon rondák a 4/3-os gépek…egy fényképező legyen sexy! 🙂

   • Láng Péter szerint:

    Visszavonom, Lattam minap egy nagyon szep kis Oly-t. Szinte mint egy kis filmes…sajnos a tipusat nem tudtam leolvasni.

 5. vAfotóriporter szerint:

  A szabvány mizériákat én is utálom, de a Thunderbolt szerintem jó dolog. Csak az kéne, hogy minél több gyártó támogassa és sok féle perifériát áruljanak hozzá, ezáltal legyen választék és árverseny is….különben mindenki megmarad az USB vonalon és hiába sokkal jobb a Thunderbolt, ha nem használják az emberek.