Tizenötödik Adás (…az idő véges, a lehetőségek végtelenek…)

2013-02-12

Csaba egy kis büntetéssel kezdi, nálam ennél sokkal rosszabbul hallatszott a zene, mint ahogy ti halljátok. Az első sztoriban elmesélem, hogyan zúztam le pár hónapos iPad Minim. A javítással az Appsolute-nál próbálkoztam, de még nincs hozzá gyári üveg. Rövid illemóra után mindjárt érdekesebb vizekre evezünk és beavatunk titeket hallgatottsági adatainkba. Ez után a Facebook-os hírdetési tapasztalataimról mesélek. Viszonylag hamar fotós témákat találunk, és jól beharangozzuk a mai témánkat: az aktfotózást rejtelmeiről mesélek nektek a Valentin Nap kapcsán. A fotózás folyamatáról és nagyon sok konkrétumról kérdez Csaba, csapongás nélkül most sem bírok válaszolni ezért az esküvői kreatív fotózás is szóbakerül. Ötleteket adok arra, hogyan szervezzétek meg a kreatív fotózásotok, milyen témákról beszélgessetek a fotóssal. Beszélgetünk az aktfotózás indítékairól, a fotós és a modell szemszögéről, pár apróságról amire érdemes odafigyelni az ilyen sorozatok készítésénél. Már megint hamar a cicikre tereljük a szót, mesélek Hoppál Boriról – a Mellbeszélgetések c. könyv – szerzőjéről akinél egy hete “Mell Workshop”-on jártam. Borit reményeink szerint jövő héten már hallgathatjátok is. Levezetésként a kíváncsiságról, autókról és az űrkutatásról, mert kényelmesen belefér!

Szabó Pálnak köszönöm az androidos naplemente alkalmazást:
http://play.google.com/store/apps/details?id=elyjah.golden

Itt az Apple App:
http://itunes.apple.com/us/app/sunrise-sunset/id309409507?mt=8

Jak-38 (a műsorban tévesen Jak-39-nek neveztem)
http://htka.hu/2008/03/19/jak-38-szovjet-vadaszbombazo-repulogep/

És még néhány kapcsolódó video, pl. Neil Armstrong egyik legendája és a kamu holdraszállás

9 hozzászólás

 1. Dobozi Tibor szerint:

  Az iTunesban egybeírt névvel jelentetek meg, így külön podcastként.
  Nagyok vagytok egyébként! Így tovább fiúk!

 2. Rave_Ace szerint:

  Végig hallgattam , eddig az összes műsort elejétől a végéig, és amíg csináljátok hallgatni is fogom. Nagyon támogatom a keddi megjelenést, mert így két nap alatt meghallgatom a tieteket, míg beérek a melóba, csütörtökön meg jön a Tc.:)
  Néha van érzésem, hogy szívesen betelefonálnék, hogy elmondjam a vèleményem erről arról, de aztàn átlépek rajta, és csak maradok hallgató, nem beszélő.
  Jó amit csináltok, szórakoztató és érdekes. Azt nem is értem, hogy nincs az Itunes-nak statisztikája? Én egyébként onnan töltöm le.

  • Láng Péter szerint:

   Rave, nagyon szívesen veszünk minden hozzászólást és kommentet. Lehet, hogy egyszer majd élő adást is csinálunk…de ezt ígérni még nem szeretném. 🙂
   Az időzétés szándékos, jóleső érzés, hogy működik. Voltak csúszások, és biztosan lesznek is még, de KEDD a mi napunk!

 3. rivera szerint:

  Hi Csaba, Peti! Ritkán adok feedbacket podcasthoz, mert általában vagy tetszik a dolog és hallgatom, vagy nem jön be és nem foglalkozom vele, nagyjából mint a tv-s sorik: pár rész alatt eldől, hogy marad-e az ember. Az első részek óta próbálkozom veletek, és pár adás után mindig oda jutok hogy elveszitek a kedvem a továbbiakól, pedig a témák jók és mindketten érdekes figurák vagytok. Az állandóan visszatérő probléma a hangminőség. Tudom hogy egyre jobban figyeltek rá, sőt egymás után hallgatva egy régebbi és egy újabb adást a fejlődés hallható, de attól még ott a visszatérő skype probléma, vagy a bezavaró telefonok. Ma reggel vezetés közben nagyon nem esett jól az a telefon, ilyenkor előbb utóbb önkénytelen átkapcsolok másra ha már ti nem reagáljátok le a problémát. Lehet, hogy apróságnak hangzik az adásidőhöz viszonyítva, de épp elég hozzá elvegye a kedvem megint egy időre. Ha ezen a téren is tudnátok fejlődni simán a kedven magyar podcastom lennétek 🙂 üdv r

  • Láng Péter szerint:

   Köszönjük az építő kritikát. Éppen most töltöm fel a tizenhatodikat, amiben elmondjuk, miért is van bekapcsolva cAb telefonja adás alatt. Minket is bosszant, dolgozunk a problémán. Nagyon köszönjük, hogy megosztottad velünk az észrevételed, és reméljük, hogy nem vettük el teljesen a kedved. Jövő héten talán végre összejön a beszélgetés Hoppál Borival is, érdekesnek ígérkezik.

   • rivera szerint:

    Úgy legyen 🙂 Ha már szóbakerült a holdraszállás konteo, ajánlom Joe Rogan idevágó podcast epizódját, ahol Neil deGressa Tyson magyarázza el, miért egyszerűbb tényleg leszállni a holdra mint megrendezni. Érdemes az egész adást végighallgatni, nagyon jó témákról beszélnek.

 4. Nóri szerint:

  Sziasztok!

  Kezdetektől fogva követem a műsort és fotózáshoz nem értő laikusként is nagyon jó hallgatni Titeket. Izgalmas volt az akt fotózás menetének leírása,jó volt a kulisszák mögé látni. Kíváncsi lennék még az elkészült fotók előhívásainak lehetőségeiről (milyen méretben, vászonra lehet-e) és, hogy egy fotókönyvbe a képeket, hogyan válogatjátok be, például esküvőnél a jegyesfotózásról is vannak-e benne képek, aktfotózásnál ruhásak…

  Üdv:
  Nóri:)

  • Láng Péter szerint:

   Szia Nóri

   Az elkészült fotókról azért nem szóltunk, mert ez ma már nem feltétlenül a fotós feladata. Persze sok kollégám kínálja szolgáltatásként a fotóelőhívást, feszített vászonra való nyomtatást, de ez nem több mint tovább értékesített szolgáltatás. 🙂 Otthon vagy a műteremben, nagyon kevesen foglalkoznak ma már fotókidolgozással. Ügyfeleim többsége a fotókért jön hozzám és számomra is ez a hozzáadott érték. Nem szeretek mások munkáján keresni, néha elkerülhetetlen de a fő cél az, hogy az én munkám önállóan eladható legyen. Számomra az a fontos, megmutathatom ügyfeleimnek ÉN hogyan látom őket. Elenyésző hányaduk kér albumot is a képekből. Aki kéri, természetesen egyedi szerkesztésű fotókönyvet vihet haza az elkészült fotókból, de tényleg kevesen élnek a lehetőséggel.

   Nagy álmom, hogy filmre fotózva, saját magam által hívott termékként értékesíthessem a munkám, ehhez nem csak fotótechnikából de marketingből is sokat kell még tanulnom.

   Péter